Farkas Richárd

 

Séfünk a Veszprém megyei Pápán született. A szakmát Győrben tanulta és kezdte.

Több éttermi és szállodai munka után került a győrújbaráti Pipacs Bisztró konyhájára Forster Zoltán séf keze alá, ahol először találkozott a modern magyar gasztronómia alapjaival. Innen vezetett az útja Budapestre, a Krausz Gábor séf vezetésével újranyitó ZONA csapatába. Belekóstolt a nagyvárosi pezsgésbe, a hazai gasztronómia elitjébe, a legjobb minőségű magyar és nemzetközi alapanyagok, technológiák használatába először mint szakács, majd mint junior sous-chef.

Karrierje legmeghatározóbb időszakát a Mák bisztró konyháján töltötte Mizsei János séf mellett. Az ott töltött idő nagyban formálta a szakmához való viszonyát, szemléletét, látásmódját. Igazi gasztronómiai műhelyként tekint vissza a Mákra és csapatára, mint második családjára. Útja azután Barcelonába vezette, ahol először Ferran és Albert Adriá egyik éttermében, a Michelin-csillagos Hoja Santában, majd az 5*-os luxus hotel, a Grand Hotel Central konyháján szerzett életre szóló tapasztalatokat.

Spanyolországból hazatérve találta meg helyét az Őrségi Nemzeti Park szívében, ahol immáron séfként, hétről hétre megújulva viszi konyhánkat.

Kerti munka, erdő és mező alapanyagainak gyűjtögetése, piacozás, termelőkkel való kapcsolat tartás, vendégeknek személyesen szervírozott fogások… A klasszikus helyi ízek modern formában való megjelenítése legalább annyira élvezetes számára, mint a főzés maga. Hitvallásának legfontossab alapja a minőség, a regionalitás és a szezonalitás, valamint az, hogy gasztronómia élményt nyújtson a vendégeknek.

A többi pedig a Pajta tányérjain…

“Jót, s jól. Ebben áll a nagy titok…”

– Kazinczy Ferenc

no comments
Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *