Pajta » Bistro

 

® Pajta Bisztro Hungary // © Gabor Muray Photography

 

Söre Csaba séf

 

A Pajta fiatal séfje mindjárt a csúcson kezdte: Söre Csaba gyakornokként a Michelin-csillagos Costesben állt startvonalra, aztán a budai Csalogány 26, majd a székesfehérvári 67 Étterem és Bistro érintésével érkezett a Pajtába, hogy tripla csavart vigyen az őrségi konyhába.

Bármilyen alapanyaghoz nyúl, egyszerre törekszik közérthetőségre és élményszerzésre, legyen szó tengeri sügérről, mangalicáról, sertésszűzről vagy épp sütőtökről, sajtokról, frissen préselt olajokról.

Kemény kitartással araszolt a szakma sűrűjébe, saját bevallása szerint is a kihívások embere. Már gyerekként szakácsnak készült, majd amikor a Costes közel került a Michelin-csillag megszerzéséhez, elhatározta, bekerül oda.

Így is lett. Már tanulóként megnyert egy Európa szakács iskolái közötti versenyt, 2012-ben pedig elkísérte Miguel Vieirát, a Costes portugál séfjét és csapatát Amszterdamba a Wine Professional megméretésre egy olyan mezőnyben, ahol az egy főre jutó Michelin-csillagok száma meghaladta a kettőt.

Söre Csaba 2013 októbere óta vezeti a Pajta konyháját, őrségi életét pedig abban a házban rendezte be kedvesével, amit édesapja vett, annak hatására, hogy még katonaként beleszeretett a környékbe. Minden konyhai folyamatban részt vesz, és bevallja, ha teheti, kipillant a konyhából, mert az őszinte elégedettség jelenti számára az igazi sikert.

A környékbeli beszállítóktól érkező alapanyagokkal szigorú: mindenből csak a legjobb kerülhet a pultra. A tányérra úgy tekint, mint festő a vászonra: a tálalásban szenvedélyes.

Szenvedélyességével, merészségével számos törzsvendéget hódított már meg, a Gault&Millau 2015-ös kalauza 12 ponttal jutalmazta.