Kultúra

Kultúra

 

Amikor évekkel ezelőtt kinéztünk őriszentpéteri házunk ablakán, a szomszédban egy öreg, romos, használaton kívüli istállót láttunk. Terveket kezdtünk szőni köré, táncházat képzeltünk bele, koncerteket, kiállításokat, a helyieket és a messziről érkezőket egyaránt magához hívó közösségi teret. Egy szigetet a nyugati végen, ahová érdemes betérni, mert mindig történik valami.

U. Nagy Gábor építész tervei nyomán a tervekből valóság lett: a Pajta 2012 augusztusa óta számtalan programot rendezett és fogadott be. Volt, hogy pokrócokon heverésző családok piknikeztek nálunk a Szala-patakig futó réten, máskor akusztikus zene szólt a teraszon, vagy épp gyimesi és székelyföldi táncosok töltötték meg az eredetileg táncháznak épült, 40-50 fő befogadására alkalmas teret. Vetítettünk filmeket, tartottunk borvacsorákat, helyet adtunk kiállításoknak, kézműves foglalkozásoknak, jógatábornak.

Fellépett már nálunk többek között a Rák Béla Combo, Petruska András, Petrás Mária, a vajdasági Csalóka együttes, de tartott előadást Reisz Gábor filmrendező és Vágner Zsolt régész is. Célunk, hogy a bisztró tőszomszédságában állandóan megújuló kulturális kínálattal is erősítsük az Őrség vonzerejét.

Aktuális programkínálatunkat itt találja.

no comments
Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *