Vadvirág

 

A Vadvirág Méhes és Gyógyítókert fantázia nevű gazdaság az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozó Vendvidék (Rábavidék) egy picinyke településén, Orfaluban található. A birtok egy domboldalon fekvő, erdőkkel körülvett, NATURA 2000-es területű 3,4 hektáros, kis családi vállalkozás.

Olyan bemutató gazdaság, amelynek működése ötvözi magában a vendvidéki hagyományos gazdálkodás, és az organikus biogazdálkodás elemeit. A gazdaság megálmodói Gyenes Csilla biológia-földrajz szakos tanár, természetgyógyász (fito-és apiterepauta (méhészeti termékekkel gyógyító) és Galambos Gyula  méhészmester.

Birtok tökéletes lehetőséget kínál a tulajdonosaiknak egy természetközeli, hagyományos életforma megélésére és arra is, hogy mivel biodinamikus elvek szerint tartják az állataikat (méh, juh, sertés, baromfi) és termesztik a növényeket, egészséges, tiszta, kiváló minőségű termékeket tudjanak előállítani. 2014-ben az Év Méze vegyes virágméz kategóriában arany díjat nyertek és 2015 szeptembere óta hét termékük rendelkezik az Őrségi Nemzeti Park védjegyével. Olyan egészséges, tartósító-és adalékanyagtól mentes termékcsaládot állítanak elő, amely ötvözi a két természetgyógyászati (fitoterápia, apiterápia) ág jótékony hatását, megfelel e táj tradícióinak és  minőségi alapanyagból készülnek. Termékeik: fajtamézek, fenyőrügyes termékek, mézecet, mézzel készített lekvárok, teakeverékek, propoliszos, virágporos készítmények, gyógynövényes mézek, fűszeres ecetek, olajok méhviaszos-gyógyfüves krémek és fűszersók.

A termékek előállítását  apiturisztikai (mézturizmus) és gyógyító kertterápiás programokkal, falusi vendégasztallal egészítik ki.