Kástu

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy megnyílik a szállásunk! Álmunk valóra vált, hét önálló, kétfős prémium kabinunk végre nyitva áll a vendégek előtt! Burkolózzatok az őszbe, foglaljatok szállást egy tágas rét ölelésébe!

Foglalás

„Jót s jól! Ebben áll a nagy titok!”
Kazinczy Ferenc

Soha nem felejtjük el azt az érzést, ami több mint egy évtizede első őrségi látogatásunkon fogott el bennünket. A táj vonzása olyan erős, hogy elcsendesedve a természethez való visszakapcsolódás élményével ajándékozza meg az ide látogatót. 

Régóta dédelgetett álmunk valósult meg önálló szállásunk, a Kástu kabinok megépítésével. Amióta az Őrség az otthonunk, a Pajta körül pedig értékeinkben osztozó közösség formálódott az étterem nyitása óta eltelt években, a kulináris élmények mellett szerettük volna vendégeink számára is átélhetővé tenni ezt a természetközelséget.

A Kástu hiányzott ahhoz, hogy a Pajta-élmény teljessé váljon. Éttermünk tervezője, U. Nagy Gábor  Ybl és Kós Károly-díjas építész hét olyan kétfős, szinte teljes egészében magas minőségű fából épített modern, minimalista kabint álmodott meg, amelyekben kint és bent összeér. A hálóból a csillagos eget, a zuhanyzóból tágas rétet látni. A konyhafülkében borhűtő és prémium filterkávé szolgálja a hajlékba térőket. Házaink a régi őrségi ember kástunak nevezett emeletes éléskamráját idézik, új értelmet nyert formájukban azonban a kulináris és mentális töltődés tájba simuló, térerőn kívül eső terei. 

A Pajtától egy kilométer sétára az Őrség szívében a Kástu az a hely, ahol az elcsendesedést, intimitást kereső párok, lélegzetvételnyi kiszakadásért, gasztronómiai élményért felkerekedő utazók, természetközelségre vágyó kirándulók, rövidebb-hosszabb időre érkező kulináris felfedezők, de akár legfeljebb tizennégy fős céges csoportok is megtalálhatják a számításukat. 

Foglalja le szállását, vagy a teljes Pajta-élményért kérje csomagajánlatunkat!

A beruházást a Kástu Kabinházak Kft. a Kabinházak az Őrsében című, ET-2020-02-049 azonosítószámú projekt keretein belül végezte. A projekt szerződött támogatásának összege 59.985.483 Ft, azaz ötvenkilencmillió kilencszáznyolcvanötezer négyszáznyolcvanhárom Forint, támogatásnak mértéke 48,37%. A projekt befejezésének dátuma: 2023. 10. 27.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.