Farkas Richárd

Séf

Kerti munka, erdő és mező alapanyagainak gyűjtögetése, piacozás, termelőkkel való kapcsolattartás, vendégeknek személyesen szervírozott fogások... A klasszikus helyi ízek modern formában való megjelenítése legalább annyira élvezetes számomra, mint a főzés maga. Hitvallásom legfontosabb alapja a minőség, a regionalitás és a szezonalitás, valamint az, hogy gasztronómia élményt nyújtsunk a vendégeknek.

A többi pedig a Pajta tányérjain…

 

Flóra és Feri

Házigazdák

Több mint 10 éve nyitottuk meg éttermünket. Akkor vakon voltunk a szakmában; egyetlenegy dolgot tartottunk fontosnak, hogy valami jót csináljunk. Mára úgy érezzük, hogy a célunkat elértük. Vendégeink között rengeteg barátra tettünk szert. Munkatársainkat szinte családtagnak tekintjük. Alapanyagainkat a régióban, kistermelőktől, gazdáktól vásároljuk. A környező erdők és mezők kincseit feltérképeztük.

Szeretjük, amit csinálunk!

Konyhánk elsősorban az Őrség hagyományos ételeiből és alapanyagaiból indul ki, és ehhez teszi hozzá a modern csúcséttermek szakmai tudását és technológiáját.

Cseke Gábor

Sommelier

20 éve foglalkozom borral. Soha nem a nagy nevek, kizárólag az igaz borok, a rejtett kincsek felkutatása motivált a borkínálat kialakítása során. Szeretem a kisebb, de “ütős” borlapot, mert ha ügyesen frissítjük, ezeken is rengeteg izgalmas tételt tudunk megmutatni a vendégeinknek. Borlapunkon előnyt élveznek a biogazdálkodásból származó borok, kisebb pincék korlátozott tételei, amik hűen reprezentálják fajtájukat és termőhelyüket. Az elmúlt években az éttermi munkámmal párhuzamosan egy saját kis szőlőbirtokot is felépítettem a Zalai Borvidéken. Hálás vagyok a Pajta tulajdonosainak azért, hogy ebben is támogattak.